HomeRecunoașterea actelor în străinătateDeclaratia de valoare pentru Italia
Oricine care îşi doreşte să continuie studiile sau să profeseze în Italia, în baza actelor de studii eliberate de către instituţiile de învăţământ din Republica Moldova, trebuie să obţină un document numit "Declarație de valoare" sau "Dichiarazione di valore" care are ca scop recunoașterea și echivalarea studiilor în Italia.
 

CE ESTE DECLARAŢIA DE VALOARE?

Declaraţia de Valoare este un document perfectat în limba italiană, se eliberează în exclusivitate de către Ambasada Republicii Italiene la Chişinău. Documentul indică valoarea unui act de studiu obţinut de o anumită persoană în Republica Moldova în scopul continuării studiilor în instituţii de învăţământ italiene, pentru înscrierea la cursuri universitare şi post-universitare în Italia, pentru inscrierea la diferite tipuri de cursuri de formare şi pentru a demara la autoritatile competente in Italia procedura de echivalare a actului de studiu obtinut în ţară.
Documentul respectiv poate fi obţinut doar după ce se confirmă autenticitatea actelor de studii la Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi apostilarea acestora la Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova. 

DE CE AI APELA LA NOI ÎN VEDEREA OBŢINERII DECLARAŢEI DE VALOARE?

Clientul discută direct cu traducatorul autorizat de limba italiană.
Datorită experienţei acumulate de-a lungul timpului.
Preţ corect detaliat.
Perioada de eliberare a declaraţiei de valoare strict în termeni agreaţi de comun acord.
Confidenţialitate.
 

CUM FAC COMANDĂ DE DECLARAŢIA DE VALOARE?

Biroul nostru de traduceri face absolut tot ce este necesar în vederea obținerii declarației de valoare (Dichiarazione di valore) pentru Italia. Indiferent dacă în acest moment vă aflaţi în Republica Moldova sau sunteţi în Italia, e destul să ne contactaţi la urmatoarele numere de telefon:  +373 79 832255 sau +373 22 845104, pentru a stabili cum ne puteţi trimite actele originale si procura notarială sau consulară pentru reprezentare la autoritățile statului și la Ambasada Italiei din Chişinău.


Intrebari frecvente

Ce este Declaraţia de valoare, pentru ce trebuie ea?

Declaraţia de Valoare este un document perfectat în limba italiană în scopul continuării studiilor în instituţii de învăţământ italiene, pentru înscrierea la cursuri universitare şi post-universitare în Italia, pentru inscrierea la diferite tipuri de cursuri de formare şi pentru a demara la autoritatile competente in Italia procedura de echivalare a actului de studiu obtinut în ţară. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul Ufficio Relazione con il Pubblico.

Cine eliberează Declaraţia de valoare?

Declaraţia de valoare se eliberează doar de către Ambasada Italiei în Republica Moldova. Noi face absolut tot ce este necesar în vederea obținerii declarației de valoare, pentru asta avem nevoie doar de actele originale si procura notarială sau consulară pentru reprezentare la autoritățile statului și la Ambasada Italiei din Chişinău.

Care este durata obţinerii Declaraţiei de Valoare?

Perioada de eliberare a declaraţiei de valoare este de la 2 săptamâni la o lună.

Nu sunt în ţară, pot comanda declaraţia de valoare la distanţă?

Acum nu mai este nevoie să vă deplasați la oficiul nostru, ne puteţi trimite documentele prin curier la adresa: str. Bucureşti 59 oficiul 7, Chişinău, Republica Moldova. Documentele împreună cu declaraţia de valoare vor fi trimise înapoi prin poştă.

Estimare rapidă de preţ în vederea pregătirii dosarului de studii

Vă rugăm să completaţi datele pentru a vă trimite o ofertă de preţ cât mai exactă:
Aveți alte întrebări?

Pentru alte informaţii şi întrebări cu privire la obţinerea declaraţiei de valoare vă rugăm sa ne contactaţi la urmatoarele numere de telefon:  079 83-22-55 sau 022 84-51-04

UNDE NE PUTEȚI GĂSI?